zaterdag 21 juni 2014
Saartje Vandendriessche met Doodendraadroute in Vlaanderen Vakantieland
Saartje Vandendriessche met Doodendraadroute in Vlaanderen Vakantieland
Voor de herdenking van 100 jaar WOI hebben de gemeenten Kalmthout en Essen de handen in elkaar geslagen en organiseren ze samen enkele grotere projecten. Zo kan je de Doodendraadroute het hele jaar door wandelen of fietsen. Wie hier meer over te weten wil komen kan dit weekend een stuk van de route meevolgen via Vlaanderen Vakantieland. Saartje Vandendriessche gidst de kijkers langs de 25 unieke beelden.
Maar hoe moeten we ons die Dodendraad voorstellen? En hoe beleefden inwoners van Kalmthout en Essen toen de oorlog? In april 1915 besliste de Duitse legerleiding om België hermetisch af te sluiten van Nederland door middel van elektrische draadversperringen: De Dodendraad.Die versperring liep volledig over Kalmthouts grondgebied. Essen en Kalmthout werden zo van elkaar gescheiden en afgesneden van de rest van België en het neutrale Nederland.
"Om je een goed beeld te kunnen vormen van de Dodendraad kun je sinds kort kiezen tussen een mooie wandel- of fietsroute langs de versperring", zegt Saartje Vandendriessche. "Kalmthout en Essen sloegen de handen in elkaar voor de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog. De Doodendraadroute kun je het hele jaar door wandelen of fietsen. Het straatbeeld van Kalmthout en Essen is verfraaid met authentieke foto’s. Bezoekers kunnen kiezen voor een Doodendraad fietsroute van 60 km of een wandelroute van 5 km of 11 km."
527 ploegen fietsen samen 2.635.000 euro bij elkaar
Vijfde 1.000 km tegen kanker is topeditie
De vijfde editie van de 1.000 km van Kom op tegen Kanker mag met stip de grootste van de vijf edities worden genoemd.
In totaal fietsten 527 ploegen in vier dagen tijd 1.000 kilometer. Maar evengoed waren er fietsers die op eigen houtje de hele afstand fietsten. Elke deelnemer heeft wel zijn verhaal over kanker, kwam er zelf mee in contact of via vrienden of familie. Het initiatief wint elk jaar aan populariteit.
In 2010, bij de eerste editie, verschenen 152 teams aan de start. Inmiddels is dat aantal haast verviervoudigd. Elk team moest voor minimaal 5.000 euro bijdragen om te mogen deelnemen en dat deden de deelnemers door zeer uiteenlopende initiatieven te organiseren. De teams zamelden dit jaar maar liefst een bedrag in van 2.635.000 euro voor kankeronderzoek.
De 1.000 km tegen kanker kan elk jaar ook op de steun rekenen van bekende meters en peters, en andere Bekende Vlamingen die zich graag inzetten voor het goede doel. Dit jaar legden Showbizz Bart, Karel Van Eetvelt, Saartje Vandendriessche en Maaike Cafmeyer elk een deel van de 1.000 kilometer af. De start- en aankomstplaats was telkens de Grote Markt in Mechelen. 's Middags werd er tijdens de vierdaagse halt gehouden in Landen, Geel, Ertvelde en Waregem.
Zondag werd in Mechelen een groot volksfeest gehouden. In de namiddag werd op verschillende pleinen een muziekmarathon georganiseerd, maar de grote apotheose kwam er rond 18 uur toen de fietsers door honderden mensen werden opgewacht op de Grote Markt. Achteraf volgden huldemomenten, zoals voor de gemeente die de langste erehaag vormde voor de fietsers. ‘Landen won met gemak: de erehaag bestond uit 2.440 toeschouwers’, zegt Bart Lombaerts van de Vlaamse Liga Tegen kanker. Hij is uiterst tevreden: ‘In vijf jaar tijd hebben we 8.830.000 euro ingezameld, toch een aardig bedrag. Wie zich wil inschrijven voor editie 2015, kan vanaf vandaag al terecht op onze website. Er waren nauwelijks incidenten, zoals platte banden of valpartijen. In alle opzichten was deze editie perfect.’
donderdag 15 mei 2014
Saartje Vandendriessche klust bij achter de Canvas-schermen
Saartje Vandendriessche klust bij achter de Canvas-schermen
Eén-omroepster en 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice Saartje Vandendriessche heeft er sinds kort een opdracht bij. Ze werkt sinds een tijdje mee achter de schermen van 'Reyers Laat'
'Ik was op zoek naar welke richting ik uit wil, op zoek naar inhoud', zo zegt Vandendriessche in Het Nieuwsblad. 'Na gesprekken met de nieuwsdienst kreeg ik het voorstel om het team van 'Reyers Laat' te versterken. Een toffe kans waar ik met plezier mijn tanden in zet.'
Saartje Vandendriessche blijft wel nog gewoon Eén-omroepster. Ook 'Vlaanderen Vakantieland' blijft ze presenteren.
Sexy Eén-omroepster verkent nieuwe horizonten achter de schermen van actuaprogramma
Saartje Vandendriessche maakt verrassende carrièreswitch
‘Ik was op zoek naar welke richting ik uit wil, op zoek naar inhoud.’ Dus klust Saartje Vandendriessche (39) sinds kort bij achter de schermen bij Reyers Laat op Canvas.
Ze maakt het mooie weer als omroepster op Eén en is al zeven jaar een van de gezichten van Vlaanderen Vakantieland, maar Saartje Vandendriessche heeft er een project bij. Sinds kort is ze achter de schermen aan de slag bij het actuaprogramma Reyers Laat, dat tijdens de week elke avond op Canvas te zien is. ‘Een frisse wind in mijn carrière’, noemt ze het zelf.
‘Ik was op zoek naar welke richting ik uit wil, op zoek naar inhoud. Na gesprekken met de nieuwsdienst kreeg ik het voorstel om het team van Reyers Laat te versterken. Een toffe kans waar ik met plezier mijn tanden in zet’, zegt Saartje Vandendriessche.
vrijdag 21 februari 2014
Saartje Vandendriessche tegen Eva Daeleman tijdens Loslopend wild aankondiging op 19 februari 2014, "Wit wijntje, Eva?"
Saartje Vandendriessche tegen Eva Daeleman tijdens Loslopend wild aankondiging op 19 februari 2014, "Wit wijntje, Eva?"
Een mooi stukje cabaret op één tijdens de aankondiging van het programma 'Loslopend wild'.
Omroepster van dienst Eva Daeleman begint haar aankondiging nog hoopvol met de zin 'ik heb geluk gehad, ik heb de job van mijn leven gevonden'.
Maar al snel gaat het achteruit en raakt ze hopeloos verstrikt in haar eigen woorden.
Gelukkig is daar collega omroepster Saartje Vandendriessche om Eva Daeleman te redden met de legendarische woorden: 'Wit wijntje'.
Snel neemt Saartje Vandendriessche de omroepbeurt van Eva Daeleman over met een wijntje in de hand en verteld de kijkers: 'Ik denk dat gij de job van uw leven nog niet gevonden hebt, ze bedoelt Loslopend wild'.
Een hilarische en leuke frats om de avond af te sluiten door de beide omroepsters bij Eén Saartje Vandendriessche en Eva Daeleman.
Loslopend Wild is een Vlaams komisch televisieprogramma dat in december 2012 en januari 2013 en 2014 op Eén werd uitgezonden. De reeks bestond uit verschillende sketches waarin verschillende generaties vrouwen en de mannen zich door het dagelijks leven proberen te slaan. De reeks was, vanaf 13 december 2013, acht weken lang te zien op Eén om 21.05 uur. Nog voor het uitzenden van de reeks, bestelde Eén al een tweede reeks. De opnames startten eind februari 2013.
Cast
Tiny Bertels
Eva Binon
Camilia Blereau
Gilda De Bal
Reinhilde Decleir
Els Dottermans
Ini Massez
Inge Paulussen
Alejandra Theus
Anemone Valcke
Katelijne Verbeke
Maarten Bosmans
David Dermez
Steve Geerts
Ben Segers
Lucas Van den Eynde
Marc Van Eeghem
Patrick Vervueren
Braam Verreth
Dries Vanhegen
Ontembaar vrouwvolk’, ‘de zottenwijvenziekte’, ‘een totaal van de pot gerukt spervuur van absurde en brutale kolder’. De krantenkoppen lieten er geen twijfel over bestaan; de eerste reeks van Loslopend wild heeft zijn start niet gemist. Vrouwen kunnen, mogen en willen vandaag álles, zo lijkt het, maar precies daar kan het al eens fout lopen. Voeg daar nog enkele al dan niet begripvolle echtgenoten, vaders, lieven, collega’s en werkgevers aan toe en de tweede reeks van Loslopend wild is een feit.
Tiny Bertels, Eva Binon, Els Dottermans, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Anemone Valcke en Katelijne Verbeke kruipen met zichtbaar plezier opnieuw in de huid van een horde ambitieuze, veeleisende, soms ontregelde maar o zo herkenbare vrouwen.
Hun mannelijke tegenspelers worden vertolkt door Marc Van Eeghem, Steve Geerts, Ben Segers, Maarten Bosmans, Patrick Vervueren, David Dermez en Lucas Van den Eynde.
Op nieuwjaarsdag kunnen de kijkers weer rustig wennen aan al dat vrouwelijk geweld met de herhaling van de eerste aflevering van de eerste reeks, maar vanaf 8 januari start de tweede reeks en dan is er geen houden meer aan.
Loslopend wild, op woensdag en herhaling op zondag
vrijdag 31 januari 2014
Tine Embrechts als Saartje Vandendriessche in Tegen de Sterren Op Vlaanderen Vakantieland persiflage
Tine Embrechts als Saartje Vandendriessche in Tegen de Sterren Op Vlaanderen Vakantieland persiflage
TINE EMBRECHTS (37) SCHITTERT WEER IN ‘TEGEN DE STERREN OP’: «Ik krijg meestal de minder knappe rollen»
Ze is meester in de Dramatische Kunsten, was Kelly in ‘Het Peulengaleis’ en groupie van Peerens in ‘The Clement Peerens Explosition’. Vanavond mag Tine Embrechts in ‘Tegen de Sterren Op’ echter weer schitteren als omroepster Saartje Vandendriessche en weervrouw Sabine Hagedoren.
Sinds vorig jaar maakt Tine Embrechts deel uit van het fijne collectief dat bij de start van een nieuw seizoen van ‘Tegen de Sterren Op’ zowat 1,4 miljoen Vlamingen liet lachen. Ella Leyers schoot, zwevend op een kerstbal in een spannend broekje en bijhorend topje, uiteraard de hoofdvogel af met haar interpretatie van Miley Cyrus. Maar we gingen ook voor de bijl voor de verrassende aankondigingen van Saartje Vandendriessche.
En daar was actrice Tine Embrechts, die straks ook zal schitteren als N-VA-politica Liesbeth Homans, verantwoordelijk voor. «Laat me eersten vooral bekennen dat ik nooit perfect realistisch mensen zal kunnen naspelen. Ik heb me daarbij moeten neerleggen», zegt Tine. «Ik hou het op het uitvergroten van herkenbare details. Zelf vind ik het zelden écht goed geslaagd, maar anderen denken daar blijkbaar anders over. Vooral op mijn interpretatie van Saartje Vandendriessche, vorige week, heb ik veel goede reacties gekregen.»
Met het vierde seizoen van 'Tegen de Sterren Op' werd het nieuwe jaar 2014 feestelijk ingezet én gesmaakt. De eerste aflevering werd door meer dan 1,5 miljoen mensen bekeken.
744.634 kijkers (live+5) genoten van de 1ste aflevering op woensdag en de rerun van zondagavond lokte nog eens 674.399 kijklustigen (live+1).
De acteurs van 'Tegen de Sterren Op' voelen zich ook op woensdag 8 januari 2014 'Thuis' bij VTM. Letterlijk dan, want er staan flink wat persiflages op het menu met als inzet de Vlaamse VRT-soap. Sinds Jana (Clara Cleymans) en Bram (Jonas Van Geel) een koppel zijn, zijn er heel wat minder spannende verhaallijnen voor Simonneke (Ella Leyers) en Frank (Guga Baúl). Tijd om daar verandering in te brengen want Simonneke heeft het moeilijk met de aandacht voor de jonge garde. Ondertussen krijgt Rosa (Nathalie Meskens) bezoek van dokter Geert (Walter Baele).
Bastaardzussen: Koning Filip weet er alles over en neemt het onderwerp van dit gezinsdrama Philippe Geubels-gewijs onder handen in zijn zaalshow Filip en de Belgen. Hij vertelt hoe het bezoek aan zijn halfzus verliep.
Na de Bomma waagt ook Elio di Rupo (Walter Baele) zich aan een sprong in de dieperik bij het nieuwe seizoen van 'De Grote Sprong'.
Bij 'Fuzz' bespreken Eline (Nathalie Meskens) en Sean (Chris Van Espen) wanneer je nu juist klaar bent voor seks.
Saartje Vandendriessche (Tine Embrechts) kondigt een streepje kleinkunst aan: Op de Mekker Nacht bijt Yevgueni (Guga Baúl) de spits af met zijn lied.
Annemie Struyf (Nathalie Meskens) en Sam Gooris (Chris Van Espen) halen een telefoongrap uit in 'VTM Telefoneert'. Of dat proberen ze toch.
Wanneer Frank De Boosere (Chris Van Espen) oog in oog komt te staan met 'Het Journaal'-babe Hanne Decoutere (Ella Leyers) slaat zijn fantasie op hol. Is hij zijn weather babe Sabine Hagedoren(Tine Embrechts) nu al vergeten?
Verder: In 'Regi's World' is Regi (Jonas Van Geel) voor één keer niet in zijn studio te vinden. Hij trekt naar zijn bubbelbad en neemt mee: de autosleutels, de afwas, een keyboard en Eline De Munck (de echte).
In 'Groenland' laat Bartel Van Riet (Guga Baúl) laat zich nog eens van zijn beste kant zien wanneer hij een vogelverschrikker opzet in de tuin. Saartje Vandendriessche (Tine Embrechts) trekt voor 'Vlaanderen Vakantieland' met de fiets naar de Belgische kust, terwijl sexy Cath Luyten (eveneens Tine) geniet van de Italiaanse pracht in Rome. Robin Janssens (de echte) interviewt Bondsvoorzitter François De Keersmaecker (Ivan Pecnik) over het WK in Brazilië.
In de muzikale slotact vraagt Delphine Boël zich af waar papa is en zingt ze voor Albert haar versie van Stromaes Papaoutai.
Het vierde seizoen van het VTM-programma Tegen de Sterren Op loopt als een trein. De tweede aflevering vorige week woensdag lokte 910.911 kijkers. In de derde aflevering morgenavond doen 11 nieuwe typetjes hun intrede. Gastacteur Peter Van De Velde imiteert zijn look-a-like, zanger Daan. Nadat zijn bandleden het deze zomer op het Antwerpse festival Linkerwoofer aftrapten, besloot de zanger de drank vaarwel te zeggen. Nu is het enkel nog een kwestie van volhouden… Met een wel heel aparte vertaling naar het Nederlands van zijn nummer ‘Exes’ gooit hij alle roddels overboord.
De meest opvallende imitatie die ons te wachten staat, is wellicht die van actrice Clara Cleymans. Zij kruipt in de huid van niemand minder dan haar eigen broer, acteur en zanger Jelle Cleymans.
Actrice Nathalie Meskens vertolkt deze keer de rol van mediafiguur Lesley-Ann Poppe. Ivan Pecnik imiteert dan weer de Nederlander Prem Radhakishun tijdens zijn felbekritiseerde optreden in De Slimste Mens. Ook Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef (rol van Chris Van Espen), kunstenaar Jan De Cock (Jonas Van Geel) en televisiemaker Jonas Geirnaert (Guga Baùl) moeten eraan geloven. Walter Baele is voor één keer de Humo Turisticus.
Pascale Naessens (Ella Leyers) maakt een gezond en licht feestgerechtje klaar in haar ‘Pure Keuken’, terwijl Saartje Vandendriessche (Tine Embrechts) ‘De Mekker Nacht’ aankondigt met zangeres Maaike Ouboter (Clara Cleymans). Zij rijmt erop los in haar nieuwste hit. In het voetbalstadion geeft Vincent Kompany (Guga Baùl) een interview over zijn doorzettingsvermogen tijdens een Rode Duivels match, ondanks enkele ‘banale verwondingen’.
Saartje Vandendriessche (Wilrijk, 28 februari 1975) is een Vlaamse actrice, zangeres en omroepster bij de televisiezender één. Ze woont in de Antwerpse gemeente Hove.
Haar presentatiewerk begon Vandendriessche in 2002 bij jongerenzender TMF. Dit heeft zij gedurende een jaar gedaan. Nadien was zij, van 2003 tot 2004, omroepster bij VT4. Zij presenteerde ook de VT4-kusttour.
Vanaf 2005 is Vandendriessche te zien als omroepster bij één. Ze verscheen dan ook in verschillende één-programma's, zoals Het Swingpaleis en De laatste show. Toen Evy Gruyaert last kreeg van haar knie in het programma Vlaanderen Sportland, trainde Vandendriessche (samen met onder anderen Brahim en Gella Vandecaveye) verder om de halve marathon uit te lopen, wat zij uiteindelijk ook deed. Vandendriessche was ook een reporter voor De Rode Loper.
Radio-ervaring deed Vandendriessche in de zomer van 2006 op met het Radio 2-programma Buren in de zomer, dat zij presenteerde met Luc Verschueren.
In 2007 werd Saartje Vandendriessche het nieuwe gezicht van Vlaanderen Vakantieland, waar ze Sabine Hagedoren opvolgde.
Vanaf september 2008 was Vandendriessche een van de coaches van Junior Eurosong 2008. Zij coachte Elke Rammant (Geniet van elk moment) en Louis Heeren (In de echte wereld). In het najaar van 2008 presenteerde ze samen met Ben Roelants het programma De Naaktkalender, waarin ze ook zelf naakt te bewonderen was. Ook rond die periode was ze reporter voor het televisieprogramma Peter Live.
Nu presenteert Vandendriessche samen met Kevin Bellemans (Pretman) de Pretshow op jongerenzender Ketnet.
Actrice
Saartje Vandendriessche was te zien in verschillende toneelstukken in heel uiteenlopende genres.
In televisieseries was Vandendriessche onder meer bloot als stripper en paaldanseres te zien in Matroesjka's en Familie op VTM, in Kinderen Van Dewindt(wederom een naaktscène) en Thuis op één en in Chris & Co op VT4. In het vierde seizoen van de televisieserie Costa! kreeg Vandendriessche een hoofdrol als het personage Inky, in bikini en badpak.
Saartje Vandendriessche speelde ook de rol van juf Monica in de videoclip van het liedje De juf van fysica, gezongen door Spring (muziekgroep). Tine Embrechts zette in Tegen de Sterren Op een geslaagde persiflage van Saartje neer.
Ze speelde ook wel in Mijn Sport Is Top.
Vlaanderen Vakantieland is een Vlaams toeristisch televisieprogramma dat sinds 1990 op zaterdag en zondag bij de openbare omroep op Eén wordt uitgezonden.
Het programma is de opvolger van het toeristische BRT-magazine Boeketje Vlaanderen (1984-88).
Een vaste kern van verslaggevers bezoekt allerlei bestemmingen in binnen- en buitenland. Saartje Vandendriessche is sinds 2007 de presentatrice van het programma, in navolging van Sabine Hagedoren.
De programmatitel komt van de brochure "Vlaanderen Vakantieland", die al een paar jaar daarvoor voor het eerst werd uitgegeven door het V.C.G.T (Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme), het huidige Toerisme Vlaanderen. Het programma wordt gesponsord door touroperator Neckermann, die aan het einde van iedere aflevering een reis weggeeft.
Presentatie
1990-1994 Lea Van Hoeymissen
1994-2000 Manuela Van Werde
2000-2007 Sabine Hagedoren
2007-heden Saartje Vandendriessche
Verslaggevers
Saartje Vandendriessche
Erika Van Tielen
Nic Balthazar
Eén daagt Vlaanderen uit om uit de kleren te gaan. In 'De Naaktkalender' poseren tien initiatiefnemers met hun groep of vereniging voor een glamoureuze fotoshoot, en ieder van hen heeft daar zo zijn eigen redenen voor. Saartje Vandendriessche en Ben Roelants helpen de schroom te overwinnen en zijn zelfs solidair met de naakten.
In 'De Naaktkalender', dat gepresenteerd wordt door Saartje Vandendriessche en Ben Roelants, gaan tien heel uiteenlopende groepen mensen uit de kleren om heel uiteenlopende redenen. Sommigen nemen deel voor de uitdaging, anderen hopen te winnen om met een deel van de opbrengst grootse plannen te verwezenlijken. De verpleegkundigen van het UZ in Jette willen met de opbrengst van 'De Naaktkalender' een collega helpen, de Snorrenclub van Antwerpen wil de daklozen een kerstmaaltijd aanbieden en het kappersteam van De Cliént wil vooral graag eens meewerken aan een professionele fotoshoot.
En meewerken aan een professionele fotoshoot, dat zit er zeker in. Voor 'De Naaktkalender' werden immers de beste glamourfotografen van Vlaanderen opgetrommeld, met name Daniel Dedave, Roger Dyckmans, Henk Van Cauwenbergh, Frieke Janssens en Zeger Garré.
Zij hebben allemaal ruimschoots hun sporen verdiend in de modefotografie of in het artistieke circuit en kregen al tal van nationale en internationale sterren voor hun lens. Daarnaast staat ook een team van professionele stylisten en make-upartiesten paraat om ervoor te zorgen dat de naaktkalenders echte juweeltjes worden.
Concept van de fotoshoot
De deelnemers van 'De Naaktkalender' bepalen mee het concept van hun fotoshoot. De rugbyspeelsters werden gefotografeerd in de vertrouwde habitat van een rugbyveld en rollen naakt door de modder en Les Triplettes, die ambitie hebben om de Mont Ventoux te beklimmen, werden in ware flandrien- stijl vereeuwigd op de race fiets op de Muur van Geraardsbergen. De kappers stelden een harige fotoshoot voor en de brandweer van Hasselt wilde zichzelf graag op papier zien als een groep helden 'met een peperkoeken hart'. Het is aan de fotografen om alles in goede banen te leiden en te zorgen voor een glamoureus eindresultaat. Maar voor een naaktkalender is de eerste vereiste natuurlijk dat de deelnemers uit de kleren durven gaan!
Verloop van de wedstrijd
In vijf voorrondes komen telkens twee groepen tegen elkaar uit. 'De Naaktkalender' volgt de twee teams vanaf de voorbereidingen tot de uiteindelijke fotoshoot. Een professionele jury kiest de twaalf mooiste foto's van elk team: één foto voor elke maand van het jaar. Op het einde van de aflevering mag de kijker beslissen welke groep naar de finale mag. In die grote finale krijgen de vijf uitverkoren teams nog één kans om hun naaktkalender te verdedigen. De winnende kalender wordt vanaf half december massaal verspreid in de Vlaamse winkels.
De laureaten winnen twee keer; zij zijn voor even dé fotomodellen van Vlaanderen en met een gedeelte van de opbrengst kunnen ze een leuk plan of een zinvol project verwezenlijken.
Deelnemers:
Brandweer van Hasselt
Les Triplettes
Kappers en Kapsters
Snorrenclub
Verplegers en verpleegsters
Strandvrienden
Hiphopdansers
Rugbyspelers
Autoracers
Fashion People
De Naaktkalender is een nieuw Eén-programma waarin tien groepen het tegen elkaar opnemen. Ze poseren in een glamoureuze fotoshoot die sexy, speels en gedurfd is, maar stijlvol en integer blijft.
De 'Triplettes' uit Lichtervelde zijn een groep van acht vriendinnen tussen 25 en 25 jaar, die volgend jaar de Mont Ventoux willen beklimmen. Maar ze hebben fietservaring noch -uitrusting. Als de groep De Naaktkalender wint, willen ze er hun reis en fietsen mee bekostigen.
Begin vorige week staken de Triplettes zich tegen de achtergrond van de Vlaamse Ardennen (gedeeltelijk wellicht) in door het CRVV aangeleverde Flandrien-kledij ten behoeve van een pikante topless fotoshoot in de Vlaamse Ardennen, zo meldt het CRVV.
Het resultaat daarvan - 12 beelden van 70x100 - was te zien in het CRVV. Er werd die namiddag ook gefilmd in functie van de uitzending van de Naaktkalender van 20 oktober, waarin de Triplettes hun troeven op tafel zullen gooien. Saartje Vandendriessche en Ben Roelants presenteren het programma.
Saartje Vandendriessche geeft zichzelf bloot in De naaktkalender.
Het moet zijn dat de geest van Bettina Gysen nog door de Reyerslaan waart. De Naaktkalender drijft immers op hetzelfde soort ‘Allemaal Sam’-gevoel als pakweg Fata Morgana, maar dan met veel minder volk en veel minder kleren.
Het basisidee van dit programma is best wel gedurfd: we laten groepjes mensen uit de kleren gaan voor een fotoshoot met het oog op een naaktkalender, we filmen dat en we zenden dat uit in primetime op één. Weinig mensen trekken zonder schroom hun kleren uit voor een tv-camera, maar het groepsgevoel – de deelnemers behoren tot een vereniging, een club, of een vriendenkring – doet (bijna) iedereen overstag gaan.
Je ziet meisjes op het scherm veranderen van preutse seuten in exhibitionistische dellen, zo was ons beloofd, en daar wilden wij wel even voor gaan zitten. Tot bleek dat ook mannen mochten meedoen. Lelijke mannen, zelfs. Zonder kleren aan.
Dat is afzien, maar de deelnemers zien ook af. De fotosessies vinden namelijk niet zomaar in een studio plaats, maar op passende locaties. In de eerste aflevering waren dat een groot plein in Hasselt (voor de brandweermannen van die gezellige stad), en de Koppenberg annex wielercafé in de Vlaamse Ardennen (voor de vrouwenfietsclub Les Triplettes uit Lichtervelde).
Tooghangers bleven giechelend kijken aan het wielrennerscafé (‘Amai gij hebt schoon tetten’) omstanders staarden in de hoogte naar de brandweerladder in Hasselt (‘Ik kan uw klokkenspel zien’). Hoed af (bijna hadden we ‘broek’ geschreven) voor wie in die omstandigheden zijn cool bewaart. Er was maar één deelneemster die het echt niet aandurfde, en dat was vreemd genoeg de mooiste triplette.
Allemaal boeiende televisie. Mooi dat dit tv-idee weer in een wedstrijdformat geduwd werd. Saartje Vandendriessche en Ben Roelants (Hans Otten jr, dachten wij onwillekeurig) volgen elk een team, dat door professionele fotografen wordt klaargestoomd voor zijn fotosessie.
Een vakjury doet daarna uitspraken over de foto’s (‘Dit haalt wel een beetje het mythische van de brandweerman weg’, sprak reclamemaker Jens Mortier) en kiest per team de twaalf beste beelden en foto's uit voor hun naaktkalender.
Maar of ze die naaktkalender mogen maken, daar beslist u weer over, beste kijker. Ja, u! U kunt elke week bellen, sms’en of op uw rode knop duwen. Dat kan vanaf het moment waarop de foto’s getoond worden.
Dat is ook het moment waarop het programma eigenlijk voorbij is, maar om u massaal tot stemmen aan te zetten, wordt De Naaktkalender nog een half uur uitgerekt, met reacties van de deelnemers, van hun ouders, van het publiek in de straat, van God en van klein Pierke. En van Jos Ghysen.
Maar wel mooie meisjes, daar in Lichtervelde. Die brandweermannen maken geen schijn van kans. Tenzij u stemt op basis van hun motivatie: de triplettes willen met de opbrengst van hun naaktkalender materiaal kopen voor hun eigenste Mont Ventoux-beklimming, de brandweerjongens schenken alles aan een goed doel: kinderen met brandwonden.
Het programma De naaktkalender ging van start. In dit programma poseren tien groepen of verenigingen voor een glamoureuze fotoshoot. Volgens de zender wordt de nieuwe reeks sexy, speels en een tikje gedurfd, maar steeds stijlvol en integer gebracht, dus niet alleen maar ongegeneerd naar grote en kleine borsten kijken. Dat klonk de Hasseltse brandweer als muziek in de oren. Of toch de brandweerechtgenote die het team stiekem inschreef…
In De naaktkalender, dat gepresenteerd wordt door Saartje Vandendriessche en Ben Roelants, gaan tien groepen of verenigingen uit de kleren voor de lens én de camera. De vrouw van een Hasseltse brandweerman wilde manlief en haar collega’s wel eens van een andere kant zien en besloot de groep stiekem in te schrijven.
Telefoontje
‘Op een dag kregen we een telefoontje van productiehuis Kanakna’, aldus brandweerman Jurgen Raymaekers. ‘Of ze eens mochten langskomen om hun concept uit de doeken te doen. Uiteindelijk besloten tien van onze brandweermannen de uitdaging aan te gaan. Met een professionele fotograaf gingen we aan de slag om de kalenderfoto’s te nemen. Bovendien mochten we zelf mee een concept uitdenken. Een zeer leuke ervaring!’
Vanaf vanavond komen er in iedere aflevering telkens twee teams aan bod. Het team dat de meeste sms’jes weet te verzamelen, gaat vervolgens door naar de finale. In de laatste aflevering strijden de vijf resterende groepen dan voor de overwinning. De naaktkalender van de winnaar en nu dus bekende Vlaamse vrouwen en mannen is later in heel Vlaanderen te koop. Met de opbrengst van de berichtjes en de kalenderverkoop zal het winnende team een zinvol project naar keuze steunen.
Goede doel
‘Wij waren het snel eens over wat we met de opbrengst willen doen. Die gaat naar de National Burn Camps’, legt Jurgen Raymaekers uit. ‘Als brandweerman is het altijd extra moeilijk wanneer je met jonge slachtoffertjes te maken krijgt. Met de opbrengst willen we deze kinderen graag een onvergetelijk kamp bezorgen en de vrijwillige hulpverleners een hart onder de riem steken.’
‘Doorstoten naar de finale zal niet makkelijk zijn, want onze concurrenten zijn zeven jonge dames die samen een fietsclub hebben opgestart,’ lacht de brandweerman nog. ‘Ach ja, we hebben al voor hetere vuren gestaan.’
Saartje Vandendriessche fietst voor goede doel in 'Vlaanderen Vakantieland'
Op zaterdag 16 februari en zaterdag 23 februari koppelen Saartje Vandendriessche en Vincent Verelst het nuttige aan het aangename in 'Vlaanderen vakantieland' op Eén.
Terwijl Saartje Nicaragua met de mountainbike doorkruist voor het goede doel, ontdekt Vincent Verelst wat het grootste land van Centraal-Amerika voor toeristen te bieden heeft.
Op zaterdag 16 februari en zaterdag 23 februari trekken Saartje Vandendriessche en Vincent Verelst in 'Vlaanderen Vakantieland' naar Nicaragua, het dunst bevolkte en grootste land van Centraal-Amerika. Helaas is het ook een van de armste landen uit de regio, en daar wil Vredeseilanden iets aan doen.
Samen met 25 dappere fietsers, waaronder 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice Saartje Vandendriessche, trekt de Belgische ngo naar Nicaragua voor een mountainbiketocht voor het goede doel. De Nicaragua Classic voert de deelnemers op zeven dagen langs vulkaankraters en koffieplantages, door nationale parken, langs de kustlijn en langs de boeren waarvoor de deelnemers geld inzamelen. In totaal is de mountainbiketocht goed voor 60 à 80 kilometer per dag, of 450 kilometer in totaal.
Terwijl Saartje moedig de heuvels bedwingt, zoekt reporter Vincent Verelst uit wat Nicaragua voor toeristen te bieden heeft.
Nicaragua-special (deel 1) - zaterdag 16 februari
Zandpaden vol puntige stenen. Vermoeid vee dat warrig opkijkt. Roestige prikkeldraad over de weg, die een korte pauze inlast. Dat zijn de ingrediënten van de eerste gefietste kilometers na het verlaten van de drukkende hoofdstad Managua.
'Nog nooit was afzien zo heerlijk!', roept Saartje hijgend. Onderweg stopt de groep op een van de bananenplantages die Vredeseilanden ondersteunt. Daar kweken de boeren verschillende soorten bananen bestemd voor Amerikaanse warenhuisketens.
Ondertussen ontdekt Vincent een van de meest toeristische trekpleisters van het land, Ometepe. Een paradijselijk eiland in het meer van Nicaragua, dat bestaat uit twee gigantische vulkanen. Hier eet je de beste Gallo Pinto, het nationale gerecht van het land, dat vooral bestaat uit bonen en rijst.
Even later is voor de fietsers het einddoel van de dag in zicht: de top van Volcan Massaya. Rond de krater hangt een onheilspellend rookgordijn. De indianen noemden de plek 'de mond van de hel'. Maar indrukwekkend, dat is het wel.
Nicaragua-special (deel 2) - zaterdag 23 februari
De regio Matalgapa in het noorden van Nicaragua is de meest groene en vruchtbare streek van het land. Maar het is er ook erg bergachtig. Dat is niet zo ideaal voor de pedaalhelden van Vredeseilanden, maar wel om er koffieplantages in te richten. Het belangrijkste exportproduct van het land wordt er op verschillende hoogten geteeld, in de schaduw van bananenplanten en citrusbomen.
Maar Nicaragua is meer dan vruchtbare vulkanen, kratermeren en een ondoordringbare jungle. Het heeft enkele van de meest authentieke koloniale steden van Latijns-Amerika.
Léon is de culturele en historische hoofdstad van het land. Ze herbergt een heel donker verhaal, dat van de revolutie. Nog maar dertig jaar geleden vochten de opstandelingen, de Sandinisten, tegen het wrede regime van Somoza. Talloze rauwe muurschilderingen en bittere slogans in de straten herinneren aan die tijd.
Na bijna 450 kilometer rijdt de uitgeputte karavaan van Vredeseilanden over de eindmeet, op een strand aan de Stille Oceaan. Ondertussen glijdt een gloeiende rode bol rustig in het water, als een glimlach op een geleefd gezicht. Nicaragua is een land met een oude ziel.
Start to cruise, deel 1 Vlaanderen vakantieland
Tine Embrechts kiest het ruime sop en gaat op cruise langs Italië, Griekenland, Turkije en Kroatië.
"Een schip in de haven is veilig, alleen zijn schepen daar niet voor gemaakt". Tine Embrechts voegt de daad bij de wijze woorden van Wiliam Shedd. Aan boord van de MSC Divina kiest ze het ruime sop voor een cruise in stijl langs Italië, Griekenland, Turkije en Kroatië.
Voor Tine inscheept bezoekt ze Venetië, de stad van gondels en carnaval. Blogster Silvia neemt haar op sleeptouw langs de bekende en minder bekende parels van de stad.
Het dogenpaleis, de brug der zuchten en het San Marcoplein hoeven al lang geen introductie meer.Net buiten de toeristische zone, in bar Cantina do Spade probeert Tine 'cichetti'. Een assortiment kleine Zuiderse hapjes met een glaasje witte wijn: de perfecte lunch voor de echte Italianen.
Ook de MSC Divina is een toonbeeld van Italiaanse stijl. Het schip is 333 meter lang en telt 1751 kajuiten. Terwijl de kapitein koers zet naar een nieuwe bestemming, kan je genieten in het casino, de bowling of spa, fitness, theater of dineren in een van de zeven restaurants.
De eerste stop van de cruise is Bari. Het is de stad van verse vis, zelfgerolde pasta én van Sinterklaas. Zijn beenderen werden in 1087 meegeroofd uit Myra in Turkije en in Bari bewaard. Zo werd de stad het populairste pelgrimsoord van Zuid-Italië.
Het schip volgt een strak tijdschema en brengt Tine naar het Griekse Olympia. Dat oude tempelcomplex voor Zeus is de bakermat van de Olympische spelen. Atleten streden om de eer en een lauwerkrans in de disciplines boksen, worstelen, paardrennen, verspringen, speerwerpen, discuswerpen en hardlopen.
Van het vroegere complex is niet zo veel overgebleven, maar met een goede reisgids én een beetje fantasie verrijst de stad uit de ruïnes en komen de atleten tot leven.
REPORTER: Tine Embrechts
REGISSEUR: Marijne Bruggeman
START TO CRUISE met Vlaanderen Vakantieland en Tine Embrechts op MSC Divina
Vanaf zaterdag 12 januari start op Eén de driedelige reportagereeks "Start to cruise" in Vlaanderen Vakantieland.
Start to cruise op MSC Divina is een kennismaking met een cruise in de Middellandse Zee, en wordt gebracht door actrice Tine Embrechts.
In de zomer van 2012 trok een ploeg van Vlaanderen Vakantieland met gastpresentratice Tine Embrechts erop uit, om het reilen en zeilen van het cruisen te ontdekken.
Aan boord van MSC Divina zetten ze koers naar Middellandse Zee.
Het resultaat is een fijne reportagereeks Start to cruise, cruise met MSC Divina op de Middellandse Zee, die in drie delen zal worden uitgezonden in Vlaanderen Vakantieland, op Eén.
De reeks start zaterdag, 12 januari om 18u10.
Tine Embrechts ontdekt als onervaren cruiser alle facetten van een vaarvakantie en doet uitgebreid verslag van de faciliteiten aan boord en de uitstapmogelijkheden.
In de eerste aflevering van zaterdag 12 januari en zondag 13 januari wordt er aangemeerd in Italië en Griekenland, m.b. in Venetië, Bari en Olympia.
In het tweede deel op zaterdag 19 en zondag 20 januari gaat het naar Turkije en bezoekt Vlaanderen Vakantieland Izmir, Efese en Istanbul.
Het derde en laatste deel is op zaterdag 26 en zondag 27 januari en gaat naar Dubrovnik en Venetië.
Mooi hoe Cath Luyten en de andere reporters van Vlaanderen Vakantieland werkelijk álles in de strijd gooit om ons in de winterspecial van 'Vlaanderen Vakantieland' te overtuigen van de schoonheid van Lapland. Zelfs een naakte saunabeurt in de sneeuw is niet te veel.
Die reporters van Vlaanderen Vakantieland toch: ze wandelen, klimmen, zwemmen, duiken en vliegen zich de longen uit het lijf om de kijkers thuis net dat beetje extra te bieden.
Erika van Tielen ging al naakt in een sauna, en Tine Embrechts liet zich naakt insmeren tijdens een cruise, maar reporter Cath Luyten (32) ging nog een stapje verder: de vrouw van sportjournalist Frank Raes is volledig naakt te bewonderen terwijl ze in Lapland richting sauna holt, poedelnaakt, en aansluitend in haar blootje een ijskoude duik neemt.
De VRT was al zo handig om die beelden in het reclamefilmpje voor deze aflevering te gebruiken. Dat is de aandachtige kijker niet ontgaan, merkte Cath Luyten. 'Ik was donderdag voor Vlaanderen Vakantieland aan het filmen in Tremelo voor Damiaan. Op de markt waren werkmannen bezig. Een van hen sprak me aan: Zijt gij dat die daar bloot in dat water springt? Ja, dus.'
Of dit het eerste blote achterwerk van een bekende Vlaamse vrouw in Vlaanderen Vakantieland is, is niet zeker(volgens de overlevering zouden ook de bekende Vlaamse vrouwen Sabine Hagedoren, Tine Embrechts, Katja Retsin, Geena Lisa en Manuela Van Werde al met naakt achterwerk in Vlaanderen Vakantieland te zien zijn geweest, evenals een nipslip of niple slip van de borsten van Evy Gruyaert red.), maar opvallend is het wel.. '
In dat deel van de wereld heeft bijna iedereen een sauna: je kunt er niet omheen. Ze zitten er úren in en nemen hun thee of sterkedrank mee. Ik vond het flauw om daar in badpak of bikini in te stappen, dat doen ze daar niet. Dus deed ik het maar zonder kleren en uiteraard gebruikten ze net dat moment in een filmpje voor deze aflevering. Of Frank dit al gezien heeft? Ik had het hem verteld. Ik wacht nu op het moment dat we die aanloop naar de sauna samen kunnen doen.' (lacht)
Abonneren op:
Posts (Atom)