donderdag 9 december 2010

Saartje Vandendriessche voor Vlaanderen Vakantieland naar Kerstmarkt in Luik

 
Presentatrice Saartje Vandendriessche voor Vlaanderen Vakantieland naar Kerstmarkt in Luik.
Wie aan Kerstmis denkt, denkt aan winterse gezelligheid. En nergens kan je de sfeer van winterse gezelligheid beter opsnuiven dan op een kerstmarkt. Naast de bekende markten in Aken en Keulen, heeft ook Luik een leuke kerstmarkt.
De kerstmarkt van Luik is dit jaar aan zijn 24ste editie toe. Saartje Vandendriessche trekt haar warmste kleren aan en geniet van de kerstsfeer.
De kerstmarkt in Luik is niet zomaar een kerstmarkt, want naast de traditionele kraampjes, staat er een heus kerstdorp met een echte burgemeester. Voor de durvers staat er een slee-piste van 11 meter hoog. Wie nog hoger wil, kan terecht bij het reuzenrad van 30 meter. Je hebt dan een mooi uitzicht over het kerstdorp en de omringende, historische gebouwen. Het prachtig verlichte geheel in combinatie met de Luikse gastvrijheid maakt van de kerstmarkt een pareltje van winterse gezelligheid.
Ben je helemaal klaar om je in de shoppingstrijd te gooien? Profiteer net als Saartje Vandendriessche van het Shoppingbiljet van de NMBS, geldig voor een heen- en terugreis op dezelfde dag, tijdens de weekends van december en januari en dagelijks tijdens de kerstvakantie.
De stad Luik tekende samen met 370 andere Europese steden een burgemeestersconvenant waarin ze een actief beleid beloven tegen de klimaatopwarming. Naar aanleiding daarvan kan je nog tot begin mei in het station Luik-Guillemins naar de tentoonstelling SOS Planet.
De expo SOS Planet in Luik-Guillemins is een vierdelige tentoonstelling die je aan het denken zet over hoe we omgaan met onze aarde en het klimaat. Met de huidige klimaattop in Cancun is de problematiek rond de opwarming van de aarde weer heel actueel. Saartje Vandendriessche en wetenschappers zijn bezorgd over de toekomst van de planeet. SOS Planet brengt de situatie wereldwijd in kaart en probeert oplossingen uit te denken die het grote publiek aanspreken.
De tentoonstelling vindt plaats in het aangrenzende parkinggebouw van het indrukwekkende station van Luik-Guillemins van de Spaanse architect Calatrava.
De expo SOS Planet loopt nog tot 1 mei 2011.
Saartje Vandendriessche houdt van Mylène
Saartje Vandendriessche, de bekende Belgische omroepster en presentatrice van het populaire programma Vlaanderen Vakantieland, is helemaal gek op Mylène. We vroegen haar wat haar favoriete Mylène producten zijn.
“Ik ben al lang een hevige fan van de strakke hemdjes en topjes in microfiber – die zitten altijd zo lekker comfortabel – dus heb ik een tijdje terug het Polka slaapkleedje in microfiber gekocht. Echt een super ding. Heel comfortabel en heel erg vrouwelijk. De ideale combinatie, toch?”
“In de badkamer en douche heb ik ook een volledige verzorgingsset voor handen en voeten. Af en toe neem ik echt eens de tijd om die stevig onder handen te nemen met de nodige scrubs en crèmes. En ja, een laagje nagellak mag dan niet ontbreken hé. Die nieuwe paarse tinten van Mylène liggen me wel!”
Vlaanderen Vakantieland is een Belgisch televisieprogramma over reizen dat sinds 1990 op zaterdag en zondag bij de openbare omroep op één wordt uitgezonden.
Het programma is de opvolger van het toeristische BRT-magazine Boeketje Vlaanderen (1984-88).
Een vaste kern van reporters bezoekt allerlei bestemmingen in binnen- en buitenland. Saartje Vandendriessche is sinds 2007 de presentatrice van het programma, in navolging van Sabine Hagedoren.
De programmatitel komt van de brochure "Vlaanderen Vakantieland" die al een paar jaar daarvoor voor het eerst werd uitgegeven door het V.C.G.T (Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme), het huidige Toerisme Vlaanderen. Het programma wordt gesponsord door Neckermann, op het einde van iedere aflevering geeft Saartje Vandendriessche een reis weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten