zondag 25 juli 2010

Saartje Vandendriessche in 'De Generatieshow' van Bart Peeters


Op vrijdag 5 februari kregen de kapiteins van 'De Generatieshow' versterking van Jelle Van Dael, Saartje Vandendriessche, Axl Peleman, Peter Van den Begin en Nicole en Hugo. Juist ja, Nicole én Hugo, want kapitein Leah Thys speelt het slim en haalt deze week een duo aan boord. Vlaanderens verliefdste showbizzkoppel is deze maand al veertig jaar onafscheidelijk, en dat gaat niet onopgemerkt voorbij in 'De Generatieshow'.

Op vrijdag 5 februari viert 'De Generatieshow' Nicole & Hugo, die deze maand al veertig jaar lief, leed en het podium delen. Normaal bestaat elke ploeg uit een kapitein en een ander bekend gezicht, maar voor Nicole & Hugo maakt 'De Generatieshow' graag een uitzondering. Samen met Leah Thys vormen zij deze week een trio. Ook Saartje Vandendriessche is van de partij.


Goed gezien van Leah, maar dat betekent niet dat de overwinning al binnen is. Met Peter Van den Begin, Axl Peleman, Saartje Vandendriessche en Jelle ‘Lasgo’ Van Dael aan hun zijde zijn ook de kapiteins van de andere generaties goed gewapend voor een nieuwe krachtmeting tussen de jaren 60, 70, 80, 90 en 2000. Tussendoor komen de kijkers ook te weten hoe de hanenkam van Axl Peleman te vroeg aan zijn einde is gekomen. De combinatie van een strijkijzer en een nieuwe toile cirée bleken in de jaren 70 fataal voor zijn geliefde kapsel .



De muziek komt deze week van de Brad Pitt en Angelina Jolie van de Vlaamse showbizz, Nicole & Hugo zelf. In 1971 kwamen ze op de proppen met 'Goeiemorgen, morgen'. Hun leven was nooit meer hetzelfde. Speciaal voor 'De Generatieshow' brengen ze dat nummer nog eens, met evenveel overgave als veertig jaar geleden.




Zoals elke week nodigt presentator Bart Peeters ook enkele van zijn gasten uit om samen met hem in de verkleedkoffer te duiken. Deze week zijn de gelukkigen Peter Van den Begin, Martine Prenen, Geena Lisa en Jelle Van Dael. Samen duiken ze terug in de tijd; een tijd waarin België, en vooral dan de Antwerpse band Confetti’s, de new beat op de kaart zette.



DE JAREN 60




De jaren 60 worden al enkele weken met veel stijl vertegenwoordigd door kapitein Leah Thys. Zal ze na drie afleveringen waarin ze net niet won deze keer eindelijk op de eerste plaats eindigen? Ze verhoogt haar kansen in ieder geval door niet een maar twee gasten mee te brengen: Nicole & Hugo zullen het team van de jaren 60 versterken. Nicole Josy (°1946) en Hugo Sigal (°1947) zijn deze maand maar liefst veertig jaar onafscheidelijk: eind januari 1970 zagen ze elkaar voor het eerst, en de vonk sloeg meteen over. 'Wat ons destijds samenbracht, houdt ons na al die jaren nog steeds samen: onze liefde voor muziek. Dezelfde muziek, want toen we voor het eerst gingen samenwonen, stond heel onze platenkast vol met dubbele lp’s. Van elke plaat hadden we er plots twee!'

DE JAREN 70


Peter Van den Begin (°1964) is duidelijk een kind van de jaren 70. Dat blijkt toch uit zijn herinneringen aan de hoogdagen van Merckx: 'Eddy Merckx was mijn idool. Ik weet nog heel goed dat ik op vakantie aan zee met mijn nonkel naar de Ronde van Frankrijk ging kijken, naar Merckx. Bij café Le petit rouge stond een groot scherm buiten, en dan stond de hele dijk vol met supporters. Wat een sfeer, wat een ambiance!' Kapitein Martine Prenen had het niet zo voor sport, maar des te meer voor dansen. 'Ik heb jarenlang intensief aan ballet gedaan, en ik hield van alles wat met dansen te maken had. Films als Saturday night fever bijvoorbeeld. Al weet ik nog goed dat ik destijds te jong was om die film – die blijkbaar kinderen niet toegelaten was – in de bioscoop te zien. Ik heb geprobeerd hoor, maar het mocht niet baten: mijn vriendje mocht wel binnen, en ik kon fluiten naar John Travolta!'

DE JAREN 80


In de jaren 2000 is een computer voor de meeste mensen even evident als een bed om in te slapen, maar dat was in de jaren 80 wel even anders. Axl Peleman (°1971): 'Ik weet nog heel goed dat ik mijn eerste computer ben gaan kopen in de supermarkt. Dat was toen iets buitenaards: gespecialiseerde winkels bestonden helemaal niet. De mijne stond gewoon in het rek naast de cornflakes.' Geen Beest zonder Schone, geen Axl Peleman zonder Geena Lisa. Zij was dan weer een grote fan van het 'Eurovisiesongfestival': 'Ik keek élk jaar. En weet je wat het tragische is? Eén jaar heb ik het niet gezien. Eén keer. En jawel, dat was natuurlijk het jaar dat Sandra Kim won. Een trauma om U tegen te zeggen!'

DE JAREN 90



Stan Van Samang neemt, nadat hij vorige week werd bijgestaan door de ravissante Evi Hanssen, opnieuw schoon vrouwvolk mee: omroepster Saartje Vandendriessche (°1975). 'Ik was echt flowerpower. Ik droeg zo van die knalrode broeken met brede pijpen, in combinatie met een spannend hemdje, liefst nog gebatikt ook. Mijn haar – met henna erop, natuurlijk – liet ik liefst zo weinig mogelijk knippen. Misschien was ik beter opgegroeid in de jaren 70 dan de jaren 90!' aldus Saartje Vandendriessche.

DE JAREN 2000

En er is nog meer vrouwelijk schoon: Jelle Van Dael (°1990) staat aan de zijde van Niels Destadsbader. Met Lasgo maakt Jelle podia van Noorwegen tot Oekraïne onveilig, iets waar ze als jonge tiener al van droomde: 'Ik heb urenlang met een haarborstel in de hand voor de spiegel gestaan, terwijl ik vol overgave liedjes van P!nk en Christina Aguilera playbackte. Ik zorgde zelfs voor gelijkaardige outfits en make-up.'



Kijken of Saartje Vandendriessche kan winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten