maandag 15 februari 2010

Saartje Vandendriessche en Radio2 'madam' Cathérine Vandoorne op rondreis in EGYPTE & JORDANIË voor Vlaanderen Vakantieland
Samen met de winnaars van de Radio2-wedstrijd 2008 ontdekken Saartje Vandendriessche en 'madam' Cathérine Vandoorne voor Vlaanderen Vakantieland Egypte en Jordanië. Ze komen langs het desolate landschap van Wadi Rum, een grote vallei waar de rotswanden uit graniet en zandsteen bestaan. Taba in Egypte is dan weer hét duikparadijs. Saartje gaat duiken op Pharao Island, het mooiste duikplekje in de buurt van Taba.

Petra in Jordanië werd zelfs verkozen tot één van de zeven wereldwonderen. Ook voor Saartje Vandendriessche en Cathérine is dat één van de absolute hoogtepunten van hun rondreis in Egypte en Jordanië.

Jordanië, het land in het Midden-Oosten doet bij velen misschien geen belletje rinkelen, maar het bezit wel een pak troeven. Indiana Jones wist het al, dit is de plek om een verloren beschaving opnieuw tot leven te wekken. Petra werd onlangs zelfs verkozen als één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Bezoekers wandelen eerst een dikke kilometer door een smalle kloof met prachtige kleurschakeringen voor The Treasury te ontdekken.

Ook voor Saartje Vandendriessche en Radio2-madam Cathérine Vandoorne is het één van de absolute hoogtepunten van hun rondreis in Egypte en Jordanië. Want veel touroperators bundelen nu het mooiste van Egypte en Jordanië in een rondreis van één week.

Samen met de winnaars van de Radio2-wedstrijd ontdekken Saartje en Cathérine ook het desolate landschap van Wadi Rum, een grote vallei waar de rotswanden bestaan uit graniet en zandsteen.

Tijdens een jeepsafari beleef je deze woestenij op een heel bijzondere manier. Taba in Egypte is dan weer hét duikparadijs. 2008 is dan ook nog eens het jaar van de koraal, en die blijken in gevaar.Saartje Vandendriessche
gaat duiken op Pharao Island, het mooiste duikplekje in de buurt van Taba. Radio2 heeft tijdens de reis naast 40 luisteraars ook gezorgd voor een echte sfeermaker en wie kunnen ze dan beter meesturen dan Gunther Neefs en zijn gitarist Davy Raes. Maar sfeer en een snuifje couleur locale mogen de winnaars ook letterlijk proeven in Petra's kitchen.Saartje Vandendriessche en 'madam' Cathérine Vandoorne logeerden in een luxehotel aan de Rode Zee (Three Corners El Wekala Golf Resort ), gingen de verborgen stad Petra bezoeken en traden in de voetsporen van Mozes bij het binnenstappen van het Sint-Catharinaklooster.

Zon, zand en leuke muziek... dat kan alleen maar Radio 2 zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten