zaterdag 13 juni 2009

Ben Roelants en Saartje Vandendriessche stellen de 10 groepen van De Naaktkalender voor!

Uit ruim 350 inzendingen werden 10 groepen geselecteerd, die het vanaf 20 oktober tegen elkaar opnemen op Eén!Dit najaar daagt Eén Vlaanderen uit om uit de kleren te gaan. Saartje Vandendriessche en Ben Roelants helpen de schroom te overwinnen en zijn zelfs solidair met de naakten.

Tien heel uiteenlopende groepen mensen gaan uit de kleren om heel uiteenlopende redenen. Sommigen nemen deel voor de uitdaging, anderen hopen te winnen om met een deel van de opbrengst grootse plannen te verwezenlijken. Dit alles onder leiding van Saartje Vandendriessche.

De Groepen
brandweer Hasselt
Een delegatie van de Hasseltse brandweer bijt de spits af. Het is een gezellige groep mannen, die behalve collega's ook elkaars beste vrienden zijn. In de groep heerst een fijne 'jongens onder elkaar'-sfeer en als trotse Hasselaren noemen de mannen Het Belang van Limburg hun favoriete krant.
Als de brandweer van Hasselt De naaktkalender wint, gaat de opbrengst naar de National Burn Camps van de Belgische brandwondencentra. Dat zijn kampen die ingericht worden voor jongeren met brandwonden.

Les Triplettes
Les Triplettes zijn een groepje mooie jonge West-Vlaamse vrouwen met een hoog Sex and the City-gehalte, al zijn ze naar eigen zeggen oorspronkelijk van 'den buiten'. Les Triplettes vormen een fietsclub zonder fietsen. Hoe dat zit? Hun mannen fietsen al samen, maar nu willen de dames ook zelf het asfalt op. Ze hebben het plan opgevat om volgende zomer samen de Mont Ventoux te beklimmen.

kappers en kapsters
In de tweede aflevering van De naaktkalender maakt de kijker kennis met het personeel van de hippe kappersketen De Cliént. Enkele jonge kappers en kapsters van de vestigingen in Lochristi en Gent gaan samen de uitdaging van De naaktkalender aan.
De kappers hebben nog geen concrete plannen voor het geval ze zouden winnen.

Snorrenclub
Iedereen in Antwerpen kent de Antwerpse Snorrenclub en omgekeerd kennen de mannen van de Snorrenclub ook iedereen in Antwerpen. Er gaat geen braderie of folkore-evenement voorbij of de Snorren zijn aanwezig.
Ze gaan uit de kleren voor het goede doel: een kerstmaaltijd voor de Antwerpse daklozen!

verplegers en verpleegsters
In de derde aflevering doet het verplegend personeel van de spoedgevallendienst van het UZ in Jette een poging om de ultieme naaktkalender te maken. De verpleegkundigen willen winnen om een collega te helpen die werkonbekwaam werd na een ongeval. Met enkele aanpassingen op de werkvloer zou hij terug in het ziekenhuis aan de slag kunnen gaan, maar die aanpassingen kosten geld...

strandvrienden
De strandvrienden, dat is een groepje twintigers die één ding gemeen hebben: hun liefde voor het strand. Ze studeren of werken in uiteenlopende branches, maar elke zomer vinden ze elkaar terug op het strand van Knokke. Na alweer een heerlijke zomer op het strand, sluiten de strandvrienden de zomer en een periode van hun leven af. Daarom nemen ze deel aan De naaktkalender. Als ze winnen, maken ze met de opbrengst van hun naaktkalender nog een laatste lange reis samen, het liefst naar een ver en prachtig land, zoals het strandfreaks betaamt.

rugbyspeelsters
De rugbyspeelsters, dat zijn enkele stoere dames die in Gent een stoere sport beoefenen. Door hun deelname willen ze aantonen dat het cliché van de ruige, al te mannelijke en rijkelijk behaarde rugbyvrouw niet klopt.
Als ze winnen, gebruiken ze het geld om hun clubkas te spijzen.

hiphopdansers
De hiphopdansgroep Funkforce uit Edegem is een fenomeen. Al ruim tien jaar dansen ze samen en bedenken ze hun eigen choreografieën. Binnenkort willen de jongens en meisjes van Funkforce naar het wereldkampioenschap in Rusland, maar dat kost handenvol geld.

autoracers
In de laatste aflevering maak je kennis met enkele zelfstandige garagehouders die samen de vzw Tojoy hebben opgericht. Hun passie? Auto's ombouwen en er vervolgens mee gaan racen.
Als ze winnen, zullen ze het geld bovendien goed kunnen gebruiken, want hun project kost handenvol geld. Bovendien hadden ze de afgelopen jaren net iets te vaak met motorpech te kampen.

fashion people
De fashion people, dat is het personeel van de grote, hippe en ook wel prijzige kledingzaak Pierrot Fashion in Liedekerke. De groep bestaat uit de jonge dames en heren die zowel in de winkel als na het werk elkaars beste maatjes zijn. De fashion people weten nog niet waaraan ze de eventuele winst van De naaktkalender zullen besteden. Dat is eigenlijk ook niet hun prioriteit; zij doen vooral mee voor de ervaring, de fun en de spanning!

de fotoshoot
De groepen bepalen mee het concept van hun fotoshoot. De rugbyspeelsters werden gefotografeerd op een rugbyveld en Les Triplettes, die de Mont Ventoux willen beklimmen, werden in ware flandrien-stijl vereeuwigd op de Muur van Geraardsbergen.

De kappers stelden een harige fotoshoot voor en de brandweer van Hasselt wilde zichzelf graag op papier zien als een groep helden 'met een peperkoeken hart'. Het is aan de fotografen om alles in goede banen te leiden en te zorgen voor een glamoureus eindresultaat. En daarvoor werden de beste glamourfotografen van Vlaanderen opgetrommeld.de fotografen
Daniel Dedave
Roger Dyckmans
Henk Van Cauwenbergh
Frieke Janssens
Zeger Garré

de wedstrijd
In vijf voorrondes komen telkens twee groepen tegen elkaar uit. De naaktkalender met Saartje Vandendriessche volgt de twee teams vanaf de voorbereidingen tot de uiteindelijke bloot fotoshoot. Een professionele jury kiest de twaalf mooiste foto's van elk team: één foto voor elke maand van het jaar.Op het einde van de aflevering beslist de kijker welke groep naar de finale mag. In die grote finale krijgen de vijf uitverkoren teams nog één kans om hun naaktkalender te verdedigen.De winnende kalender wordt vanaf half december massaal verspreid in de Vlaamse winkels. De laureaten winnen twee keer: zij zijn voor even dé fotomodellen van Vlaanderen en met een gedeelte van de opbrengst kunnen ze een leuk plan of een zinvol project verwezenlijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten