vrijdag 15 april 2011

Vlaanderen Vakantieland weekend van Saartje Vandendriessche in Oostende groot succes

Vlaanderen Vakantieland weekend van Saartje Vandendriessche in Oostende groot succes
Het openingsweekend van de paasvakantie in Oostende was door toedoen van Saartje Vandendriessche een voltreffer. Het Vlaanderen Vakantielandweekend tikte af op 12.000inschrijvingen, de Open Hoteldag telde zeker 5.000bezoekers, en het mooie weer lokte tienduizenden dagjestoeristen.
 
Oostende stond zaterdag en zondag helemaal in het teken van het Vlaanderen Vakantielandweekend van Saartje Vandendriessche met het Sint-Petrus- en Paulusplein als epicentrum. Onder het motto 'Oostende achter de schermen' stonden rondleidingen op het programma, kookduels met onder andere wereldkampioen barbecue Traiteur Matthias, een quiz, vuurwerk en optredens.
Het startschot werd gegeven zaterdagmiddag om 12uur met een aperitief waarbij gratis Keyte en fruitsap werd uitgeschonken in aanwezigheid van de bekende Vlaanderen Vakantielandgezichten Erika Van Tielen, Saartje Vandendriessche, Evi Gruyaert, Katja Retsin, Kobe Ilsen, Thomas Vanderveken en Ben Roelants.
Op de zeedijk had Toerisme Vlaanderen een hemelbed van negen meter breed, tien meter lang en ruim zes meter hoog geplaatst. Zondag was het hemelbed urenlang het decor voor een kussengevecht voor kinderen.
'We zijn heel tevreden over het Vlaanderen Vakantielandweekend. 12.000mensen uit het hele land hebben zich ingeschreven voor de verschillende activiteiten. Het mooie weer deed de rest en lokte nog eens tienduizenden dagjestoeristen', zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende.
Zaterdag was er nog wat wind, maar zondag zorgden de stralende zon en zachte temperaturen voor ideaal terrasjesweer. Op de zeedijk, maar ook in de winkelstraten was het over de koppen lopen. Ook de Open Hoteldag, een initiatief van HoReCa Middenkust, Toerisme Oostende en het Economisch Huis, was een succes.
'Wijzelf en het Andromedahotel hebben zondag tussen 14 en 18uur elk 500 mensen over de vloer gehad. De veertien deelnemende hotels hebben samen zeker zo'n 5.000bezoekers ontvangen', zegt Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust en zaakvoerder van Hotel Europe in de Kapucijnenstraat.
Het mooie weer en de vele evenementen van Saartje Vandendriessche hadden ook hun minpunt tijdens het openingsweekend van de paasvakantie. Op vele plaatsen was het door de vele werken in de binnenstad moeilijk om een parkeerplaats te vinden. De dagjestoeristen die de trein namen, hadden meer geluk.
De stad stond dus helemaal in het teken van het 'Vlaanderen Vakantielandweekend' van presentatrice Saartje Vandendriessche.
De blikvanger werd 'het grootste hemelbed ter wereld' van Toerisme Vlaanderen. Het hemelbed dat negen meter breed, tien meter lang en ruim zes meter hoog is, kreeg een plaatsje op de zeedijk, ter hoogte van het Kursaal.